Ody Belgesi

Ody Belgesi

 Orta Düzey Yönetici Eğitimi

Orta düzey yönetici eğitimi alan kişiler de yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından ody belgesi ve bu belgenin farklı türlerine sahip olabilmektedir. ODY Belgesi ile ÜDY Belgesi arasındaki fark ise firma içerisinde uluslararası ya da ülke sınırları dahilinde yetkilendirme kademesidir. Bir eğitim üst düzey kişilerin istihdam edilmesi için verilirken, diğer eğitim ise orta düzeydeki kişilerin istihdamı için söz konusu olmaktadır. Taşımacılık firmalarında yönetici pozisyonlarında görev almak isteyen kişiler mutlaka Karayolları Taşıma Yönetmeliğine bağlı kalarak bu belgelerden birine sahip olması gerekmektedir.

Üdy eğitim takvimi

 Mesleki Yeterlilik Belgelerinin Açılımları

  • Uluslararası yolcu taşımacılığı için ÜDY1
  • Ulus sınırları içerisinde yolcu taşıma faaliyetleri için ÜDY2
  • Uluslararası yolcu, eşya ya da kargo faaliyetlerinde ÜDY3
  • Ulus sınırları içerisinde eşya, yolcu yada kargo faaliyetleri için ÜDY4 belgesi açılımları yapılmaktadır.

Aynı sistem ve açılımlar orta düzey yönetici eğitimleri için de verilmektedir. Eğer, orta düzey yönetici eğitimden yararlanmak ve bu belgeye sahip olmak isteniyorsa, firmaların taşımacılık faaliyetlerine göre yöneticiye uygun olan bir belge mutlaka bulundurulmalıdır. Gerekli eğitim ve sınav sisteminden sonra edinilecek olan bu belgeler, hem firmalar için hem de yönetmeliklere uygunluk açısından bir zorunluluk taşımaktadır. Belgeler arasındaki ayrım ise firmaların uluslararası taşımacılık faaliyetlerine ve yaptıkları taşıma faaliyet alanlarına göre değişmektedir. Yukarıdaki sıralama baz alınarak, orta düzey yönetici eğitimleri de şu şekilde sıralanabilir.

  • Uluslararası yolcu taşımacılığı için ODY1
  • Ulus sınırları içerisinde yolcu taşıma faaliyetleri için ODY2
  • Uluslararası yolcu, eşya ya da kargo faaliyetlerinde ODY3
  • Ulus sınırları içerisinde eşya, yolcu yada kargo faaliyetleri için ODY4 belgesi şeklindedir.

Ody Belgesini Neden Alınır?

ODY (orta düzey yönetici) Belgeli Personel İstihdam Etme Zorunluluğu
Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin “Yetki Belgesi Sahiplerinin Yükümlülüğü” başlıklı 43 üncü maddesinin 15’nci fıkrası; “Yetki belgesi sahipleri, ilk yetki belgesi aldıkları tarihten itibaren 6 ay içinde, mesleki yeterlilikle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmek ve faaliyetleri süresince muhafaza etmekle yükümlüdürler.

Tıkla puan ver
[Total: 2 Average: 5]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Yeni Ümit Eğitim Kurumları
Yeni Ümit Eğitim Kurumları
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?