Vinç Operatörü Kursu

2.262
Vinç Operatörü Kursu
Vinç Operatörü Kursu 1

Vinç Operatörü Kursu

Vinç Operatörü Kursu Nedir Ve Nasıl Alınır? : Yaşadığımız çağda vinç kullanımı, birçok işin kolayca tamamlanmasını sağlamaktadır. Buna bağlı biçimde vinç ehliyeti sahibi olan kimselere ihtiyaç artmaktadır. Çünkü vinçlerin kullanımı ancak G sınıfı olarak nitelendirilen ehliyetlere sahip kişilerce gerçekleştirilmektedir. Bu ehliyetler vinç operatörlük sertifikası sahibi olan kimselere verilmektedir.

Vinç Operatörlük Belgesi ve Türleri

Yasalar, çeşitli meslek gruplarına ait mesleki eğitimlerin alınmasını zorunlu kılmaktadır. 6331 saylı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca, vinç kullanımı için gereken kurslara gidilmesi şarttır. Bu eğitimleri alan kimseler, çeşitli makinelerin kullanımı konusunda uzman kabul edilirler. Eğitimler çok yönlüdür. Ve iş makinelerinin bakımından, kullanımına kadar birçok bilgiyi içermektedir.

Kurs sonrası verilen vinç operatörlüğü belgesi, kişinin kullandığı makinenin türüne göre verilir. Bu kurslar sepetli vinç ehliyeti, teleskopik vinç, mobil vinç gibi ehliyetlerin alınabilmesini sağlarlar. Kursların süresi 18 gündür. Bu sürede toplamda 72 saat eğitim alınmaktadır.

Vinç Ehliyetini Kimler Alabilir?

Bu ehliyetlerin alınabilmesi için yasalarca bazı koşulların yerine getirilmesi zorunludur. Buna göre,

Vinç operatörü belgesi nasıl alınır sorusunun şartları,

  • 18 Yaşını tamamlamış olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • İş makinelerini kullanabilmek için sağlık sorununun bulunmaması
  • Hükümlü durumda olmamak
  • Yasa dışı olarak tanımlanan silah kaçakçılığı, uyuşturucu satışı gibi suçlarının bulunmamasıdır.

Bu şartları yerine getiren herkes, bir vinç operatörü kursu aracılığı ile vinç ehliyeti alabilir. Yürürlükte olan yasalara göre bu şartların dışında olan kimseler, vinç operatörlüğü sertifikası ve ehliyeti alamazlar.

Vinç Ehliyeti Türleri Nelerdir?

Vinçler, birçok özelliğe sahip makinelerdir. Bu makineler, yapabildikleri işlere göre sınıflandırılırlar. Dolayısıyla vinçler için alınacak operatörlük belgesinin de sınıfları bulunmaktadır. Bunlardan biri mobil vinç ehliyeti belgesidir. Bunun dışında kule vinç operatörü, gezer köprü Vinç Operatörü Kursu bulunmaktadır. Ayrıca personel yükseltici yani manlift ehliyeti verilmektedir. Tavan vinci operatörlüğü belgesi de bu sınıflandırmalar arasındadır.

Gereken eğitimleri tamamlayan kimseler, söz konusu cihazlar hakkında gerekli tüm bilgileri edinirler. Kendilerine verilecek G sınıfı ehliyette, kişinin kullanabildiği iş makinesinin türü belirtilmektedir. Bunun için operatörlük belgesinde mevcut olan açıklama dikkate alınır.

Vinç Ehliyeti Nasıl Alınır?

Vinç ehliyetleri geçmiş dönemlerde tek bir ehliyet olarak veriliyordu. Ancak 2015 yılı itibariyle, bu durum bazı düzenlemelere tabi tutuldu. Ve her vinç için farklı belge verilmesi uygun görüldü. Buradan hareketle G sınıfı ehliyeti alınırken öncelikle gereken operatörlük eğitimine tabi tutulmak şart kılındı. Vinç ehliyeti alabilmek için, öncelikle eğitimin tamamlanması gerekmektedir.

Operatörlük eğitimini başarıyla tamamlayanlar, ehliyetlerini almak için bazı belgeleri hazırlanmalıdır. Bunlar,

  • Adli sicil kaydı
  • Diploma
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık raporu
  • Vinç operatörlüğü sertifikası
  • Biyometrik olarak çekilen 2 tane fotoğraftır.

Bu belgeleri hazırlayan kimseler, trafik şube müdürlüklerine başvurabilirler. Belgelerin sunulmasından sonra kolaylıkla G sınıfı ehliyet alınabilir.

Forklift Ehliyeti: udybelgesi.com/forklift-ehliyeti.asp

Tıkla puan ver
[Total: 5 Average: 4.2]
Whatsapp
Yeni Ümit Eğitim Kurumları
Yeni Ümit Eğitim Kurumları
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?